053: Sömn.

Nej, inte riktigt. Dagens ämne är "Konsekvenserna av att somna i duschen", vilket till viss del handlar om sömn. Därav rubrik.
Konsekvenserna av att somna i duschen. Finns det några konsekvenser? Ja, det finns konsekvenser av allt. Bra konsekvenser och dåliga konsekvenser.
Låt oss börja med de dåliga (vi utgår från att detta är en dusch man står i):
- Man ramlar ned på golvet med en duuuns.
- Denna duns kan göra dig lika blå som Charlie.
- Man kan försova sig till skolan nästa morgon (om man inte duschar på morgonen, då är det samma morgon (fast det kan hända vid vilken sömn som helst)).

Sedan finns det ej fler nackdelar.


Positiva saker med att somna i duschen:

- Man sover.

- Man vilar ut sig.

- Kroppen återhämtar sig.

- Hjärnan återhämtar sig.

- Man somnar ren.
- Man vaknar ren.

Det där räckte. Nu är det bevisat: Det är övervägande gott att somna i duschen.


052: Häxor.

En häxa. Om man tänker på ordet häxa kommer det direkt upp en bild på en svarthårig sak med stor vårtig näsa och en häxhatt. Med en viss ondska i blicken tittar hon ned på en gryta med en grön, puttrande blandning i. När man tittar närmare på bilden i huvudet ser man en och annan vampyrblek, lurad unge lite här och var. Dessa skall givetvis ned i blandningen. Blandningen vet vi inte riktigt vad häxan skall göra med, kanske skall hon dricka den själv. Eller så skall den användas till någon formel. Eller så är det en medicin.
Medicin, ja. Precis. Mediciner är ju bra. Om man tar bort hela den andra bilden av häxor så är de enbart positiva. Positiva, smarta varelser. Människor. Smarta människor.

Imperfekt.
Avundsjuka. Avundsjuka, men också rädsla, för dessa smarta människor som visste hur man lagade mediciner. Som visste hur man lugnade ned febern, hur man fick bort en huvudvärk och hur man fick katten att sluta hosta upp hårbollar.
Bang, bang, you're dead.

PS. Förvirran. Förvirrelse. Whatever.


051: Aliens.

AKA utomjordingar.
Vi räds dem, vi talar om dem ont. Vet du varför? Underlägsenhet.
För vi är dem underlägsna. De flesta av oss har vars två armar, eller hur? Hur ofta målas utomjordingar inte upp med ett tiotal armar fler? Likaså ben. Och ögon.
Vårt enda hopp vid en eventuell invasion från våra utomjordiska (i det fall) fiender hade varit tjejen i Indien. Den lilla tjejen med två ansikten. Om hon ens fortfarande lever, vill säga. Såklart hade vi ändå varit rätt så underlägsna men det behöver vi inte låtsas om. Vår framtid ligger alltså i den-lilla-tjejen-med-två-ansiktens händer. Inte Spidermans.

050: Tuschpennor.

Tuschpennor är fina, i alla dess kulörer. Av tuschpennor målas regnbågar av barn världen över, det är som att tuschpennor förenar alla världens barn. Barn som annars inte har någonting gemensamt. Ingen gemensam nämnare - förutom tuschpennan. Tuschpennan, ja just det. Singularis. För om man talar om barn världen över talar man också om de barn som inte har råd med mer än en tuschpenna. Dessa barn skall också räknas, räknas med i gemenskapen. Gemenskapen som helt utgår från en tuschpenna. Ja, en tuschpenna. Det kvittar vilken färg, det kvittar om den är rosa eller lila. Röd eller vit. Gul eller brun. Ni fattar, tuschpennan betyder mycket för världen. Låt oss detta helga. Hallelujah.


049: 50 inlägg.

Idag är en speciell dag. Idag är dagen då denna bloggs femtionde inlägg publiceras. Dagen med stort D, ohyeah.
Nu tänker ni säkert att "Nej, inte är detta det femtionde inlägget, korkade du. Det står faktiskt nollFYRTIONIO i rubriken.". Då är det dock min tur att säga Nej. Eller jo, det står ju så. Men ni kan ju inte bara ignorera välkomstinlägget sådär.
Dock ingenting vi skall hänga upp oss på, låt oss nu gå vidare (peace!).

Femtio är ett magiskt nummer. I min mening till och med mer magiskt än både sju och tre (tillsammans!). För femtio är ett magiskt nummer. När något når en femtiogräns både femmar och nollar det. Det exploderar (nej, din dator är okej) och det kommer fyrverkerier ur tomma intet. Femtio är hälften av etthundra, fem gånger tio.
För hur ofta hör du inte någon säga att de skall på femtioårsfest? Jo, det är jedrigt många gånger fler än du hör någon säga att de skall på fyrtiotreårsfest.
Femtio är också ett utmärkt tal att utgå ifrån. Mycket mer praktiskt än hundra, femtio är ju hälften av hundra. Egentligen skulle vi kunna räkna årtal med femtiotal. År 2000 var det alltså år fyrtio*femtio. År 2009 fyrtio*femtioplusnio. Visst kanske ni tycker att det i detta nu skulle vara bättre än att räkna med hundratal, men nej. Kolla, när det blir år 2050 så skulle det i föregående årtalsräknesätt vara år fyrtioett*femtio. Alltså inget minus eller plus eller sådant. Mycket praktiskt. (Vid år 2043 skulle det vara år fyrtioett*femtioMINUSsju.)

Idag är alltså en speciellt dag. Dagen då denna bloggs femtionde inlägg publiceras. Gratulera.

048: Ståltråd.

Ståltråd, en tråd som är gjord av metall av legerat järn. Järntråd av mjukt järn kallas ofta felaktigt ståltråd.

En speciell ståltråd är pianotråd som är härdad och används till bland annat spiralfjädrar.

Det där är _allt_ Wikipedia har att säga om dagens ämne. Dåligt, tycker jag. Dåligt att det inte finns mer fakta på en enormt stor sida (som nu t o m har en artikel om Hihigju) om ståltråd. Ståltråd som ändå på något sätt gör våra liv. Gör våra liv bättre, påverkar oss positivt. Detta, med en kombination av bl a Dadelkärne-inlägget, är ett bevis på att vi i Sverige ej njuter av det lilla. Ej tar vara på de små sakerna här i livet, ej uppskattar dem.
För en ståltråd kan man använda till mycket. De få mänskliga varelser som faktiskt tar sig tid att söka upp ståltråd på Wikipedia ser att ståltråd kan användas till spiralfjädrar. Det är väl bra, antar jag.
Jag tror att ståltråd hade blivit mer uppskattat om det var lite mjukare. Alltså inte mjukare-mjukare, bara i ändarna. Det längst ut, det man sticker sig på. Vilket kan vara ypperligt irriterande. Så, detta är ett anrop till Dig. Du, kära människa som kommer att jobba med ståltrådsutvecklande i framtiden (om det fortfarande finns ståltråd då): Gör. Ändarna. Mjukare.

Allt för denna stund, svejs.

PS.

Vad tycker du om ståltråd?

Lia (Bengan) säger:

Det är användbart, när man t.ex. ska laga saker, eller så kan man göra fina smycken av det. En gång gjorde jag ett smycke av röd ståltråd och pärlor. Det blev fint.


047: Lasse.

Se där! Ännu en gång är blir allas våran Lasse ett dagensämne. Detta är ju inte helt oförståeligt då Lasse är en mycket fin människa, som är så trogen med sina kommenterar-kommentarer. En sådan människa måste få släppas fram på ett eller annat sätt, nu släpps hon fram genom bloggen.
För att det riktigt skall kännas sådär, som att hon släpps fram på just denna blogg, tänkte jag idag koppla ihop våran käre Lasse till några olika ämnen som det skrivits om back in the days.
Så.. Vad tycker Lasse om silvertejp?
- Att det är silvrigt.
Vilken är Lasses favoritdans?
- Uhm.. Tango eller salsa.
På frågan om hon känner någon samhörighet eller några likheter med apor svarade hon:

Chii-chan >///< ((lasse)) säger:

ja

lite känner man väl

i like bananas
"I like bananas"! Bättre kunde jag inte ha uttryckt det själv.
Nu går vi in på lite djupare ämnen, som inte Lasse själv får svara på. Nu är det dags för Lasses utvecklingspotential. Detta kommer att bli svårt. Den första frågeställningen är självklart om Lasse ens har någon utvecklingspotential, detta är såklart en icke relevant fråga som inte alls passar in i sammanhanget då det är självklart att Lasse har utvecklingspotential. Och inte bara lite! Om du frågar mig så tror jag att hon, när hon är runt 19, kommer att flytta till Mexiko med sin mexikanska man vid namn Mattias. Detta iförd endast en mexikansk hatt och ett dykarcertifikat.
När de väl är framme där på andra sidan är det dags att bygga upp ett nytt liv, skapa en ny social krets samt skaffa sig ett jobb. Mattias startar en fiskodlarfirma och på denna blir Lasse sekreterare. Jobbet kommer Lasse dock missköta då det enda hon gör om dagarna till 100 % består av telefonsamtal till sin gubbfriend Bengan, för att informeras om hur det går med Bengan och Mickes giftermål. Den där historian kan vi ta någon annan gång.

Svejs!


046: Dadelkärnornas utvecklingspotential.

Nu tänker du säkert "Dadelkärnor? Wtf?! Varför skall vi tänka på dem?". Det var dumt tänkt, nu underskattar du dadelkärnorna. Visst, i dagsläget kanske inte dadelkärnorna betyder så mycket för dig eller har något större inflytande på någon i din omgivning men det finns någonting vid namn Futurum. Framtid, lilla du. Den existerar, du vet ej vad som kommer att hända i framtiden. Det vet inte jag heller, men jag har mina teorier. Eller hopp.
Det finns hopp. Hoppet är det sista som överger en. Det finns hopp om en framtid med dadelkärnor involverade som mer än bara någonting man slänger bort. Som någonting mer än en kärna. Som någonting betydelsefullt, någonting meningsfullt. Vet du om dadelkärnor tänker? Nej, just det. Det vet du inte, det vet inte jag heller.. Men vem säger att tänka är någonting positivt? Har du provat att ej tänka? Har du provat att vara en dadelkärna som ej tänker? Nej, just det. De kanske är riktiga ljudhuvud som inte ens behöver tänka därför att det ligger i deras natur att vara smartskallar. Därför borde vi släppa fram dadelkärnorna i samhället. Till makten. Det skulle ge oss en framtid att se fram emot.
Tack Lisa, för att du räddade vår framtid.

045: Picnik.

Själv föredrar jag versionen Picknick men eftersom Sallad bad mig skriva om Picnik, och man skall göra allt för sin maka så får jag väl skriva om detta då. Picnik.
Det är ett sorts bildredigeringssakdaksida på internet, som Sallad älskar. (Bara hon inte gifter sig med den så är det okej för mig.) Men alltså, det är rätt så enkelt, det där programmet och man behöver inte ens bli medlem för att redigera. Personligen gillar jag inte alls sidan, då man lätt blir trött på funktionerna. Det blir så tjatigt också, på något sätt och jag gillar inte alls nyckelpigorna och allt det där.
Trots allt, är Picnik nog rätt så känt. Det finns nog fler Picnikare än Picknickare.
Heeeej.

044: Kepsar.

Det finns Folk som går runt med keps för jämnan, kanske är du en av Dem eller så är du ej det.
I vilket fall som helst är kepsbärnade ytterst störande, både för utomstående och personen själv.
Anledningar varför kepsbärande är störande:
1. Det finns många fula kepsar.
2. Kepsar försämrar ens synförmåga vilket är störande både för den icke-seende samt utomstående då man kanske inte vill få en halvblind människa snubblandes mot sig.
3. Om personen har kort hår kan man inte se vad den har för hårfärg.
4. Det finns en sådan liten "halvmåne" där bak som det sticker ut lite hår ut, det ser ypperligt fånigt ut.
5. Kepsar kan lätt flyga av folks huvud, och hur kul är det med flygande kepsar överallt?
Alternativ till keps:
1. En sådan där rund färgglad hatt med en propeller där uppe. De är fina.

Ta nu vara på visdomsorden ovan.
Må lycka och framgång bära Dig fram.

Hej.


043: Häftapparater.

Häftapparater verkar undvika mig, jag har inte stött på många i mitt liv. De få jag har mött har varit utan sådana där häftsaker, och då är de inte till någon nytta.
I skolor finns det dock en och annan häftapparat, de är bra för pappersihophäftning. Eftersom man häftar med dem.
Häftapparater kan vara läskiga, då det är mycket enkelt gjort att häfta sig i något finger. Eller en tå. Eller en näsa. En avhuggen näsa. Nu vet vi alla vad Bengan gör med sin samling.
På tal om Bengan är också hennes otrohet värd att ta upp, jag vet dock ingenting mer om den så låt oss återgå till ämnet. Häftapparater.
Det finns olika sorters häftapparater, en gång hittade jag en i min väska. Den var rosa. Sedan försvann den igen och nu vet jag varken vart den kom från eller vart den tog vägen.

Hejs.


042: Apor.

Apor är några riktiga typer. 
En gång när jag var liten och var på Zoo i Köpenhamn så var där en apa, eller två, i en bur. Eller inte riktigt en bur utan typ ett inglasat rum, typ. Högst upp i taket var där inget glas.
En av dessa apor stod där och fördrev sin tid genom att visa sin rumpa och dansa för terroris.. turisterna som stod där, utanför glaset. Till en början såg denna apa mycket trevlig och rolig ut. Men sedan började det traumatiska.
Jag vet inte riktigt vad som hände, eller vad jag gjorde.. Men plötsligt tog han upp en pinne och kastade upp den mot taket så att den trillade över på andra sidan glaset. Såklart damp den ned precis på mitt huvud. Det gjorde ont.
Tack apa.

Hej.

041: Desinformation.

Desinformation handlar om att avsiktligen förvränga, åsidosätta eller rent av uppdikta information i syfte att vilseleda.
Japp, det är vad Wikipedia har att säga om desinformation, ett ord som allas våran Ronny fick upp ögonen för i sin ordbok.
Jag tycker att Wikipedia får desinformation att låta som någonting dåligt. Visst, det kan väl vara dåligt och är väl till största delen.. Men Wikipedia får det att låta som någonting som enbart är dåligt. Det kan vara någonting ypperligt bra också. TILL EXEMPEL så i en labyrint. Okej, tänk Harry Potter och den Flammande Bägaren. Där hade det varit bra om någon hade spridit DESINFORMATION så att varken Harry eller Cedric kom fram. Visst, Voldemort hade fått tag på honom iallafall. Förr eller senare, som han alltid gjorde men inte så lätt. Så därför borde där ha varit någon som desinformerade honom.
Okej, nu har självklart Ronny tagit reda på lite mer om ordet..

Desinformation, spridning av felaktig information, främst avsiktligt, inom psykologisk krigföring spridande av osanna eller vilseledande uppgifter i syfte att påverka människors attityder och handlande. Som aktivitet besläktat med propaganda, vilseledning, manipulation och rykten. Kan utnyttjas för att misskreditera t.ex. ett lands regering.

Adjö.


040: Extrainsatt inlägg.

Självklart glömdes det viktigaste av de allra viktigaste sakerna i det förra inlägget. Detta är så viktigt att inte ens en uppdatering i det förra inlägget hade uttryckt dess viktighet mycket nog.
Det är nämligen så att idag, just idag, var det precis två veckor, fjorton dagar, sedan Sallad och Kent sade "I do" till varandra. Idag är alltså dagen då tvåveckorsjubileumet för giftermålet firas. Hurra.

Här kommer det en bild på Sallads konstverk gjort för denna dag:
Sallad

Som om det inte var nog har vi idag fått en tredje maka, transvestiten Roger.

Kärleksfulla hälsningar

Kent


039: I fokus - Ronny.

Hej svejs, kommer Ni ihåg inlägget om silvertejp? Det har på senare tid visat sig att allas våran Ronny har en viss förkärlek till silvertejp, och eftersom hon inte hann med att bli omskriven i själva inlägget kommer här en hel intervju med Ronny - om silvertejp.

Hej Ronny!
- Hej!
Varför tycker du så mycket om silvertejp?
- Alltså... Det är den perfekta tejpen! Och så är det fint. Silver är fint...
Vad brukar du använda silvertejp till?

- Ärligt talat så äger jag ingen silvertejp, vilket gör mig hemskt ledsen. MEN OM jag skulle äga en silvertejp så skulle jag använda den för att laga saker och dekorera mitt rum.
Vad har du för erfarenheter med silvertejp?

- Gammal silvertejp är inte roligt. Den smular och är läskig, jag gillar inte gammal. Den har ett bäst före datum!

MEN

Ny silvertejp är roligt att bita i och sedan riva.

Och så tycker jag att det är roligt att se folk bli upptejpade på väggen

MEN silvertejp

Klar.
Va?
- Jag minns inte, strunta i den.

Om du fick välja EN sak att tejpa fast på armen, så att du alltid hade med Dig den, vad hade du då valt?
-  Oj... Min mobil med en massa musik.
Okej, tack för intervjun. Känner du att något behöver tilläggas?
Alice hälsar.
Hälsa tillbaka! :D
Självklart. Hon tycker att silvertejp är bra om man ska kidnappa folk och sätta för munnen (på dem).
Jaså.
Ja, och jag håller med.
Vad skönt! Hejdå!
Punkt.

Lärorik intervju.
Sist, men inte minst, kommer det en bild på Nelson. Hm, om ni glömt vem han är finns det ett inlägg även om honom.

Nelson

Hejdå! Nelson hälsar!
 


038: Någonting annat.

Lia (Bengan) säger:

Snälla Kent, skriv inget blogginlägg idag. Ladda upp en bild på din fijna katt-pärlplatta (och de andra) istället.

Självklart, Bengan lilla.

Lia (Bengan) säger:

jag borde

ladda

upp

Jasper (Kent) säger:

JA

Lia (Bengan) säger:

en bild

på mina fijna

armband

eller jag vet!

du gör det

så skonar jag din näsa

Tack. Så mycket.

Här kommer Bengans armband:
bnjk

Min katt:

hjk

Min dinosaurie:
hjk

TWILIGHT-powääär:

ghjk

PACMAN-SPÖKE:

vghj


En svamp:
hjkm

OCH SÅ en annan svamp:
hjf

En bild säger mer än tusen ord, så idag var jag pratglad :D


037: Dans.

Jag lät en okänd människa på Omegle välja detta ämne åt mig, trefvligt. Någonting som är minst lika trefvligt är att de lagt till någon sorts funktion där så när främlingen skriver står där "Stranger is typing...". Det kanske har varit så länge, men jag märkte det idag. Och det är en väldigt bra funktion.
Men, låt oss nu tala om dans. Det finns väldigt många danser, det finns massor av danser. Jag tänker ta upp några stycken.
Luftgitarr - Ja, den stod med i en lista över danser, på wiki. - Luftgitarr är oftast en improviserad solodans, men kan också utföras i grupp. Det råder delade meningar om huruvida även mimande som inbegriper icke gitarrliknande instrument bör räknas in i begreppet eller ej. Det förekommer framträdanden med luftgitarr rakt igenom, men vanligt är också att de karaktäristiska gesterna används som variationsfigurer i andra danser, såsom discodans. Varje år hålls världsmästerskapen i luftgitarr i finska Uleåborg.
Dubbelbugg - Dansas av tre personer, företrädesvis av en herre och två damer. Dansen uppkom genom att det på 80-talet var brist på herrar som ville dansa. Man kom då på att en kille ju kunde dansa med två tjejer samtidigt.
Headbanging - Headbanging innebär att man rör huvudet upp och ner, ofta i samband med lyssnande av hårdrock och heavy metal. Det syns mest om personen har långt hår. Man kan även snurra huvudet som en "fläkt", vilket är vanligare i lite snabbare, piskigare metal såsom black metal samt death metal. Den stereotype hårdrockaren målas ofta upp som långhårig headbangare.

Det var allt för idag.

036: Lasse.

Lasse är en trefvlig liten gubbe, på snart fjorton årar. Lasse är galen i glass, Lasse kan inte leva utan glass. Hon anser alla glassar vara goda, alla förutom choklad. Till toppfavoriterna hör bl a päron.
Den fjärde oktober, då Lilla Gubben (gnägg) fyller fjorton årar, är ni alla välkomna att skänka pengar till Lasses glassfond. Det är förmån till alla barn i hela Sverige. Fonden går under mottot "Alla barn i Sverige har rätt till glass.".
Lasse har också en förkärlek till mexikanska snubbar klädda i mexikanska kläder, eller egentligen vem som helst klädd i mexikanska kläder.


035: Labradorer.

En labrador är en hund, två labradorer är två hundar. Labradorer hade varit så mycket mer älskvärda om de var katter, men det är de inte, och det får vi ta och leva med.
Labrador, skulle man kunna säga, är standardhunden. Le standardhund. Tänk på hundar och det första som kommer upp i huvudet är en labrador! Erkänn! Detta kan bero på att på omslaget till The Sims 2 Pets, är där en labrador som hoppar. Tror jag. Eller så är det någon annan ras, men det behöver vi inte låtsas om. För mig är det en labrador.
Och alla barnfamiljer i filmer som har en hund har alltid en labrador, om de inte har en collie. Oftast labrador.
Det finns beige-gula labradorer.Det var en ond unge på tv precis som hette Jasper.

034: Telefonkiosker.

Ni vet alla vad en telefonkiosk är.
Telefonkiosker är egentligen rätt så praktiska, speciellt way back i imperfekt då inte så många hade mobiltelefoner. Då kunde man lätt och enkelt ringa från en telefonkiosk för att meddela vart man var, tror jag. Det måste ha varit skönt, att vara onåbar.
Fast det är en sak, som jag aldrig förstått. Kan man ringa till en telefonkiosk? För alltså, i vissa filmer så gör de det. Och det skummaste av allt, är.. Alltså, hur vet de att den personen de skall ringa till är vid just den telefonkiosken just då? Och hur fick de tag i numret till telefonkiosken? Det måste vara en ren slump att de lyckas få tag på rätt person, så därför verkar det rätt idiotiskt att ringa till en telefonkiosk då man inte alls vet vart personen i fråga befinner sig. Så det tycker jag att ni skall sluta upp med.
Åhåh, jag har sett en film som helt utspelade sig i en telefonkiosk. För kolla, det var en snubbe som gick. Förbi en telefonkiosk. Och så ringde det, och så svarade han. Så var det en helt skum röst som började hota honom och allt sådant, han fick inte gå därifrån för då skulle han bli skjuten. Den skumme typen satt i ett av fönstrena som omgav telefonkiosken (typ hundratals) och så hade han en pistol, och bra sikte. Så den utsatte personen rörde sig, såklart, inte. Men så kommer det massor av poliser och tv och fru och älskarinna och massor av sådant shit och så händer det massor av saker och så tror de att de fått tag i personen men sedan i slutet visar det sig att de inte har det. Läs inte överstående stycke om du inte vill veta hur det går, i filmen.
Sveriges telefonkiosksantal har minskat gravt de senaste åren.
Hejdå!

033: Norrmän.

Norrmän kallas de som bor i Norge. Norge är ett land med massor av fjordar, som en viss "utomjording" fick pris för att ha designat i Liftarens guide till galaxen.
I Norge är det rätt så kallt, iallafall i nordliga Norge. Så det finns många norrmän som åker skidor. Detta gör att norrmän ofta är röda om kinderna, de är sådana riktiga friluftsnissar.
En gång på ett program på MTV så skickade de iväg sådana amerikanska, bortskämda rikemansbarn till extrema ställen i världen och då var det en som skickades iväg till Norge. Hon fick massor av sjukdomar där, så norrmän (och Norge) är nog hälsofarliga för resten av världens befolkning.
Precis som med allt annat finns det massor av åsikter om norrmän, det finns t ex de som tycker att de är trevliga. Väldigt trevliga, så länge de inte smugglar knark. Allt annat är dock okej.

Farvel.

032: Polisbilar.

Alltså, jag förstår inte varför vi i Sverige har sådana fula polisbilar. Okej, de är inte så fula MEN DET FINNS POLISBILAR SOM ÄR SÅ MYCKET COOLARE.
Exempelvis;
corvette police car


Och så den coolaste av dem alla;


PS. Detta inlägg blev ett bildspecial.


031: Självbehärskning.

Självbehärskning kan vara bra, ibland. För liksom, utan självbehärskning hade galna människor gjort ännu fler galna saker. Och även människor som vanligtvis inte är galna, hade gjort en del saker som inte ansetts kloka.
Självbehärskning är ingenting för genier. (Föregående mening får du fråga en viss göteborgare om.)

Edward Cullen är dock ett geni. Det hade han kanske inte varit, om han inte varit vampyr. Men han är en vampyr, om han inte hade varit det hade han dött i Spanska sjukan år 1918 och det gjorde han sannerligen inte. Edward Cullen måste behärska sig, väldans mycket. Från blod. Jag menar, han drack bara Bellas blod två gånger.. En av gångerna räddade han livet på henne. Den andra gången gjorde han henne till vampyr, han tog alltså hennes liv men gav henne ett annat. Ett annat oändligt liv. Ett evigt liv.

Självbehärskning är ingenting för genier. Diskutera nu detta påstående i Kommentarer.

Tjingeling!

030: Bengans killar.

Jamen, alltså. Vafan. Jag har bråttom och detta är det enklaste att skriva om. Förresten var det Lasses idé, så blir för fasicken inte arg på mig, Bengan.
Listan, den känner väl alla till vid det här laget, men här får ni den iallafall;


1. Larsson.
2. Micke.
3. Helga.
4. Ola.
5. Albin.
6. Skumma killen på stan.

Ja, där var den.
Nu är det dags för slutsats:
Ja, ni ser alla att Bengans kärleksliv i full gång. Aldrig en lugn minut. Detta är väl bra, för Bengan. Men synd om killarna, om de inte vet om varandras existens alltså.
Micke vet ju om listan, och hans reaktion var väl inte den bästa..
Så du borde lugna ned det hela, Bengan!

Svejs!


029: Robotar.

Robotar. Vissa människor må säga att robotar är ondskan själv. Dessa människor skall Du inte tro på. Robotar är inte onda robotar. Robotar uppkommer inte av sig självt, de är gjorde av Någon. En människa, oftast. Då är det inte Roboten som är ond, det är människan. Denna Någon. Enligt dessa människor alltså, som tycker så. De som tycker att robotar är dåliga saker.
Saker, det är en underdrift. Robotar är så mycket mer än saker. Robotar är Robotar, helt enkelt. Robotar. Robotar kan utföra saker, saker som inte ens Du kan utföra. Saker som står utanför oss människors natur.
Nu kanske Ni tycker att jag underestimerar människans storhet. "Åh, det är ju faktiskt vi människor som programmerar robotarna." tänker ni säkert. "Därför är människan mycket, mycket bättre än robotar!" Men det tror inte jag. De lurar oss. Vi skall tro att vi är de som bestämmer, att det är vi som har öfvertaget.
Som de vita mössen, i Liftarens guide till galaxen. Vi är ju totalt lurade.
På tal om ovannämnda film. Marvin. Marvin. Han är en rolig typ, självklart är han en Robot. En smart robot. En smart robot med en hjärna stor som en planet. Påstå inte att det finns någon människa så smart.

Detta inlägg har inte någon som helst vetenskaplig grund överhufvudtaget, men det betyder faktiskt inte att det inte är sant.
EDIT: Okej, detta inlägg säger emot sig själv. Läs inte det.

028: Eko.

Eko eko eko..

Eko. Eko uppstår iblandandandand, oftast i tomma rumumumum. Rum där det inte någonting klär väggäggäggäggarnanananana. Rum utan saker som tar upp ljudedededet.
Eko. Eko kan också uppstå vid bergergergerg. Typ. För den åker på bergetergetergeterget, och sedan tillbaks igenenenenen. Den studsarstudsarstudsararar. Eller, vad vet jag.. Men jag tyckte iallafall att det lät logisktogisktogiskt..
Eko. Eko kan vara bra iblandandandand. Om man inte hör vad någon annan säger har man, åtminstoneoneone, en chans till på sig att uppfatta meningeneningeningeningenen. I bästa fall behöver man inte ens påpeka detdetdetdet.
Eko. Eko kan vara dåligt ibland också, störande liksom. För tänk så har man sagt någonting riktigt pinsamtiktigtpinsamt, någonting som blev helt felelelel. Då kommer meningen igen, alldeles ofrivilligtigt. Tillbaka, till åhörarens öraöraöraöra.

Eko eko eko..

027: Deg i allmänhet.

Nej, detta inlägg kommer icke att handla om när de små degarna kommer ut på allmänna platser. Nej, det handlar om deg. Deg. Deg, helt enkelt. Ingen specifik deg, det var det jag ville få fram genom titeln.

Det finns olika sorters degar, de flesta degar är rätt så goda. För liksom, degar skall oftast komma att bli smaskiga bakverk eller dylikt. Dock finns det degar som skall komma att användas till pajer. Dessa degar är inte alls goda när de, just, är degar. De blir bättre sedan, när de är i fast form. Efter pajmakandet, helt enkelt.
Om någon säger "deg" tänker, iallafall jag, på en sorts beige/ljusbrun deg. Men såklart finns det även andra degar, exempelvis de med kakao i - de är mörkbruna (fast det beror också på kakaomängden).
Det finns degar med mycket ägg och smält margarin i, dessa degar är inte så goda. Godast måste ändå vara chokladbollsdeg, eftersom den smakar i princip likadant som chokladbollarna själva.
Deg är användbart.

Svejs!

026: Tandpetare (och tandtråd).

Vi börjar med tandpetare. Tandpetare är bra. De ser ut som små kvistar, och det är bra. Jag tror att de ser ut sådär för att om man ser ut sådär är man ett bra föremål att stoppa mellan tänderna. För det är ju det tandpetarna är till för. Det är det folk gör med dem. Det är lite kränkande, faktiskt.
För tänk om någon hade använt dig som tandpetare. Det finns säkert någon varelse i detta universum som har gluggar som du skulle passa perfekt i. Men använder de sig av dig? Nej, just det. Jag skulle därför vilja att ni ser de där varelserna som förebilder, som någonting att se upp till. Naglarna passar mycket bättre till tandrensning. Fast jag föredrar tandpetare..
För en åsikt om tandtråd.. Läs ovanstående.

025: Giftermål.

Detta inlägg är inte ett inlägg, inte rent sådär. Om man säger så. Detta inlägg är bara ett utgivande av information, ett erkännande. Ett tillkännagivande, kanske det kallas.
Det hela började med att Bengan idag fick ett sms av allas våran Sallad där det stod; "i do" (ja, hon skrev med litet i). Detta kom som en fin nyhet när Kent precis loggade in på msn. Självklart fick Sallad ett "I do" (med stort I) tillbaka.
Så nu är det klart.
Nu är Sallad och Kent gifta. Maka och maka. Eller make och make. Eller partner och partner. Eller typ människa och människa, kalla det vad Ni vill, bara Ni gratulerar! :D

PS. Tekniken kommer helt sköta giftermålen i framtiden! ;)

024: Dubbelteckning av M.

Dubbelteckning av M kan vara krångligt, tycker Bengan, och därför skall detta inlägg vara som en hjälp för henne. För hennes framtida skrifter, med eller utan två m (inte M&M's).

Ord som stavas med två m:
..
Orkar inte.
Kolla utvärdering istället.

Utvärdering: Det är kort vokal innan dubbelteckning OCH SÅ ÄR DET ALDRIG TVÅ M INNAN ANNAN KONSONANT, uppfattat? Bra.

Ord som inte stavas med två m:
Flaggstångsknopp.

Utvärdering: Nej.


Uhm, detta inlägg blev lite knepigt. Det enda som är vettigt och värt att läsa är mening numero sju. Del två av mening nummer sju, så om ni råkar läsa detta innan inlägget så behöver ni endast läsa del två av mening nummer sju.

Värt att nämnas är också Bills misshandling av golfklubbor, och ni skall också veta att samma Bill åkte vattenskidor idag, Lasse har svininfluensan och Bengan har endast gjort två trådar idag.
Hejdå.


023: Okunnighet.

Detta handlar om okunnighet. Främst, eller endast, om Bengan (mest Bengans) och Kents okunnighet. Ibland visar den sig vara på riktigt hög nivå.

Vem skulle kunna tro att skaparen av högt akademiskt lagda trådar såsom "25 anledningar att hata hundar" skulle någonsin visa sig okunnig? Bengan? Okunnig? Icke, trodde man iallafall.
Men nu visar det sig vara såhär att Bengan inte kan stava till ett av Sveriges mest använda ord. Ett ord utom dess like. Ett ord som logiskt nog skulle kunna stavas dräggel men icke! Icke! Nej! Det stavas dregel, ej dräggel. Visst, det hade kunnat stavas dräggel eftersom.. ja.. det verkar logiskt, helt enkelt. En kort vokal för att sedan följas med dubbelt g. Men nope. Så är det ej. En smart människa som Bengan skall ha koll på sådant där, de skall ha kollat upp vilka ord som stavas annorlunda, ologiskt eller helt galet.. Men som sagt, inte.

Så, Ni som nu läst detta inlägg. Gör inte om Bengans misstag.
Det stavas
DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL. DREGEL.

Varsågod och credz till Li(i)sa(X) som visste (och vet) hur det stavades (och stavas).

Svejs!

022: Lavalampor.

Det förra inlägget var tillägnat Sallad.. För att inte bryta denna tradition tänkte jag att detta också kunde tillägnas henne, bara för att. Liksom.
Visst, lavalampor är väl rätt så coola, men jag gillar inte dem. De bara står där, och rör sig. Typ, upp-och-ned, och åt sidan. Och så är det alltid sådana riktiga lavafärger, som man bara blir trött på. Och de lyser inte så mycket, trots allt. De är inga riktiga lampor, de förtjänar inte sitt namn. Inte alls. Inte riktigt.
Och så en sak, som jag inte riktigt förstått. Inte för att jag någonsin riktigt tänkt på det eller så, men ändå.. En lavalampa kan ju ej bestå av någon glödlampa. Och inte av någon annan sorts sådan där lampa man byter ut heller.. För det liksom flyger runt där inne.. Det är ju jätteskumt. Men vad händer när det liksom 'tar slut'? Alltså, som en vanlig glödlampa tar slut menar jag. Vad som än finns i lavalampan måste ju också ta slut någon gång.. Och.. Och.. Det är ju läskigt. Någon som vet hur det fungerar?
Min syster hade en lavalampa en gång i tiden, tror jag. Hon kanske avskräckte mig.

Heil!

RSS 2.0