041: Desinformation.

Desinformation handlar om att avsiktligen förvränga, åsidosätta eller rent av uppdikta information i syfte att vilseleda.
Japp, det är vad Wikipedia har att säga om desinformation, ett ord som allas våran Ronny fick upp ögonen för i sin ordbok.
Jag tycker att Wikipedia får desinformation att låta som någonting dåligt. Visst, det kan väl vara dåligt och är väl till största delen.. Men Wikipedia får det att låta som någonting som enbart är dåligt. Det kan vara någonting ypperligt bra också. TILL EXEMPEL så i en labyrint. Okej, tänk Harry Potter och den Flammande Bägaren. Där hade det varit bra om någon hade spridit DESINFORMATION så att varken Harry eller Cedric kom fram. Visst, Voldemort hade fått tag på honom iallafall. Förr eller senare, som han alltid gjorde men inte så lätt. Så därför borde där ha varit någon som desinformerade honom.
Okej, nu har självklart Ronny tagit reda på lite mer om ordet..

Desinformation, spridning av felaktig information, främst avsiktligt, inom psykologisk krigföring spridande av osanna eller vilseledande uppgifter i syfte att påverka människors attityder och handlande. Som aktivitet besläktat med propaganda, vilseledning, manipulation och rykten. Kan utnyttjas för att misskreditera t.ex. ett lands regering.

Adjö.


Kommentarer
Postat av: Ronny

Detta inlägg är en kommentar helt utan desinformativa syften.

Jag ska kanske använda det som dagens ord i skolan xD

2009-05-19 @ 18:14:28
Postat av: Anonym

ja du .. man lär sig alltid ngt nytt varje dag .. (a)

2009-05-19 @ 18:17:15
Postat av: Johanohan

är inte wickipedia uppbyggd på Desinformation. eller till en viss del :P

2009-05-19 @ 20:31:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0