048: Ståltråd.

Ståltråd, en tråd som är gjord av metall av legerat järn. Järntråd av mjukt järn kallas ofta felaktigt ståltråd.

En speciell ståltråd är pianotråd som är härdad och används till bland annat spiralfjädrar.

Det där är _allt_ Wikipedia har att säga om dagens ämne. Dåligt, tycker jag. Dåligt att det inte finns mer fakta på en enormt stor sida (som nu t o m har en artikel om Hihigju) om ståltråd. Ståltråd som ändå på något sätt gör våra liv. Gör våra liv bättre, påverkar oss positivt. Detta, med en kombination av bl a Dadelkärne-inlägget, är ett bevis på att vi i Sverige ej njuter av det lilla. Ej tar vara på de små sakerna här i livet, ej uppskattar dem.
För en ståltråd kan man använda till mycket. De få mänskliga varelser som faktiskt tar sig tid att söka upp ståltråd på Wikipedia ser att ståltråd kan användas till spiralfjädrar. Det är väl bra, antar jag.
Jag tror att ståltråd hade blivit mer uppskattat om det var lite mjukare. Alltså inte mjukare-mjukare, bara i ändarna. Det längst ut, det man sticker sig på. Vilket kan vara ypperligt irriterande. Så, detta är ett anrop till Dig. Du, kära människa som kommer att jobba med ståltrådsutvecklande i framtiden (om det fortfarande finns ståltråd då): Gör. Ändarna. Mjukare.

Allt för denna stund, svejs.

PS.

Vad tycker du om ståltråd?

Lia (Bengan) säger:

Det är användbart, när man t.ex. ska laga saker, eller så kan man göra fina smycken av det. En gång gjorde jag ett smycke av röd ståltråd och pärlor. Det blev fint.


Kommentarer
Postat av: lasse

kommenterar

2009-05-26 @ 20:38:31
URL: http://nattdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0