086: Förrädare!

Att man ens kan påstå att Batman på något som helst sätt är bättre än Spiderman tyder på okunnighet. Okunnighet om det mesta här i världen. För ingen, nej ingen, med vett i huvudet skulle någonsin påstå någonting sådant där utan att känna hur ironin burstar ut ur näsborrarna.. Hur det hysteriska fnittret ploppar upp ur magen.. Hur man känner att man lurat någon. Det är dock inte någonting sådant vi talar om i detta fall. Detta påstående kom dock från en äkta förrädare. En förrädare utan vett i skallen.

För på vilka sätt är Batman egentligen bättre än Spiderman? Visst, Batman hade en jättecool Batmobil.. men är det inte liiiite coolare att kunna färdas fram med hjälp av spindelväv som kommer utforserandes ur ens egen handled? Spidermans pizzautkörarfordon var i vilket fall som helst hästlängder coolare än Batmobilen.

Batman är läskig. Superhjältar skall ej vara läskiga, då de är just superhjältar. Superhjältar skall vara någonting att se upp till, någon att beundra, vilket Batman absolut inte är (och har heller aldrig varit). 

Batman är alldeles svart. Alldeles helt jävla svart, hur coolt är det? Nej, just det. Det är inte alls coolt. Man vill ha posters av sina favorithjältar på väggarna. Om någon med svart vägg (mot förmodan) skulle ha Batman som favorithjälte skulle han inte synas på väggen? Slöseri med pengar!

Hur många coola superhjältar har egentligen en medhjälpare? Nej, just det. INGEN. Alltså är inte Batman en cool superhjälte.

Spiderman lever sig verkligen in i rollen som en mänsklig spindel. Liknar Batman en fladdermus (till sättet)? Nej, just det.

Peter Parker var aldrig någon rik snubbe. Det var dock Bruce Wayne! Och hur mycket skänkte han till välgörenhet?

 

Nej, jag vet inte mycket om Batman och jag är inte alls tillräckligt insatt i Spiderman-världen för att avgöra allt för mycket gällande det här, men det är inte du heller FÖRRÄDARE. Jag är iallafall tillräckligt insatt för att veta att Spiderman är den coolaste Superhjälte eveeeeeeeer. 

Hej.


Kommentarer
Postat av: lasse

kommenterar

2009-07-03 @ 00:28:24
Postat av: Förrädaren

Anledning till att Batman är bättre är för att det är en mer djup karaktär. Bakom Batman finns en historia som vilken anhängare av Freud som helst skulle kunna gotta sig åt i evigheter. Alltså ett mer psykologiskt djup.

Spiderman är bara en liten pojke som sprutar nät. Inte nog med det, i de första serierna så kunde han inte ens skjuta nät själv utan han monterade fast en anordning på handleden, tönt!

2009-07-03 @ 00:31:13
Postat av: Kent Curråsys.

Att vara så hemskt djup hela tiden är bara drygt, och det är inte något en superhjälte måste vara. Freud var jobbig.

Att Spiderman i de första serierna använde sig av en självmonterad anordning för att skjuta ut sitt nät tyder endast på mycket hög kreativitet. Det är en egenskap en superhjälte måste ha. Att han sedan, efter att ha använt sin kreativa anordning ett tag, Kan skjuta iväg nät alldeles själv tyder på att Parker var en mycket smart grabb vilket gör honom till en ännu ståtligare superhjälte.

2009-07-03 @ 02:17:22
URL: http://lazylinepainter.blogg.se/
Postat av: Bengan

Ok.

2009-07-03 @ 15:45:26
Postat av: Förrädare

I serierna lärde han sig aldrig att skjuta nät själv... Det är bara filmerna som har försökt att göra det "coolt".

2009-07-03 @ 18:29:25
Postat av: Kent Curråsys.

Tyder ändå på mycket hög kreativitetsnivå.

2009-07-03 @ 18:36:29
URL: http://lazylinepainter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0